În trecut, doar cei aleşi de zei aveau privilegiul să guste din ciocolata cu savoarea paradisului, plină de har şi aducătoare de înţelepciune. Astăzi vedem cum oameni de tot felul cheamă în ajutor magia ciocolatei, ca să semnifice şi să comunice semenilor lor bucuria, succesul, iubirea, frustrarea, seducţia, tentaţia, vanitatea, copilăria, forţa, dorinţa, răsfăţul, opulenţa, consolarea, luxul, slăbiciunea şi plăcerea. Ingrediente:
- 200 g unt;
- 200 g zahăr;
- 500 g făină;
- 1 ou;
- 1 pacheţel praf de copt;
- ciocolată neagră;
- 1 vârf de cuţit cu scorţişoară măcinată;
- 1 pacheţel zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul, adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi amesteci până când compoziţia devine omogenă. Adaugi oul bătut separat cu scorţişoara şi zahărul vanilat. Amesteci bine până la omogenizarea completă. Rupi ciocolată bucăţele şi o adaugi în aluat. Modelezi biscuiţii din aluat şi îi coci într-o tavă unsă. Îi scoţi din tavă după ce se răcesc. Sunt excelenţi la mic-dejun sau cină, alături de un pahar cu lapte sau o cană cu ceai.
4 comentarii:
Bine te-am gasit, superb blogul si Kitty e o dulce, sa-ti traiasca !!!
Buna! Imi place blogul tau, iar prajiturelele astea sunt minunate cu o cafea fierbinte dimineata!
Multumesc Ginette, am invatat de la cei mai buni. Blogul tau a fost si ramane un bun exemplu pentru mine
Ai dreptate Pofticioasa sefa! Sunt foarte buni alaturi de o cafea fierbinte! ;)
Trimiteți un comentariu