marți, 5 mai 2009

Piept de pui învelit în şuncă

Ingrediente:
- 4 fileuri de piept de pui;
- ulei de măsline;
- 1 linguriţă rozmarin uscat;
- sare, paprica;
- 4 felii subţiri de şuncă;
- 1 căţel de usturoi;
- 1 ceapă roşie;
- 3 morcovi;
- 2 dovlecei mici;
- 1 lingură pastă de roşii;
- 150 ml vin alb sec;
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă;
- pătrunjel tocat. Mod de preparare:
Carnea se spală cu apă rece şi se şterge, iar apoi se rumeneşte în ulei fierbinte. Se scoate şi se condimentează cu rozmarin, sare şi paprica.Fiecare felie de carne se împătureşte într-o felie de şuncă. Usturoiul şi ceapa se curăţă şi se toacă. Morcovii şi dovleceii se curăţă şi se taie în fâşii subţiri. Pasta de roşii se amestecă bine cu vinul. Ceapa se prăjeşte în ulei până când se moaie, apoi se adaugă usturoiul şi legumele şi se călesc un timp scurt. Peste acestea se adaugă amestecul de pastă de roşii cu vin, iar apoi se condimentează cu sare şi paprica. Se aşază fileurile pe patul de legume, se acoperă tigaia şi se lasă la foc mic timp de 15 minute. Se condimentează cu coajă de lămâie şi pătrunjel. Datorită învelişului crocant şi condimentat de şuncă, pieptul de pui devine fraged şi gustos.