joi, 8 iulie 2010

Prăjitură rozetă cu vişine

Ingrediente:
- 500 g vişine fără sâmbure;
- 100 g zahăr;
- 2 plicuri zahăr vanilat;
- 30 g amidon alimentar;
- 150 g brânză de vaci;
- 6 linguri lapte;
- 6 linguri ulei;
- 1 praf sare;
- 2 linguriţe cu coajă rasă de lămâie;
- 300 g făină;
- 1 plic praf de copt;
- 1 gălbenuş;
- 1 linguriţă smântână.

Mod de preparare:
După ce li s-au scos sâmburii vişinele se lasă la scurs peste noapte. Sucul obţinut se pune la fiert împreună cu 2 linguri de zahăr şi zahărul vanilat. Se adaugă amidonul şi se amestecă până se leagă siropul. La final se adaugă vişinele şi se lasă la răcit. Brânza se amestecă cu zahărul rămas, laptele, uleiul, sare şi coaja de lămâie. După ce s-au omogenizat bine se adaugă făina şi praful de copt şi se frământă. Se încălzeşte cuptorul. Din coca astfel obţinută se întinde o foaie care se unge cu siropul cu vişine. Se rulează pe lungime şi se taie în bucăţi de aproximativ 4 cm. Melcişorii se aşează în tava unsă cu făină. Se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi se unge prăjitura. Se introduce la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, iar la final se ornează cu migdale.