luni, 23 noiembrie 2009

Pizza carra mia

Ingrediente (pentru două pizza):
Aluat:
- 300 g făină;
- 15 g drojdie;
- 25 ml ulei;
- un praf de zahăr;
- un praf de sare.
Sos:
- 200 g roşii;
- un praf zahăr;
- oregano;
- busuioc;
- 15 ml ulei de măsline;
- un praf sare.
Umplutură:
- 150 g mozzarella;
- 100 g ciuperci;
- 150 g şuncă;
- 150 g cârnăciori picanţi;
- 50 g măsline feliate;
- oregano.

Drojdia se amestecă cu zahărul şi 50 ml apă caldă. Când a dospit, se adaugă făina, sarea, uleiul şi 150 ml de apă caldă, se frământă şi se lasă la crescut. Mozzarella se rade pe răzătoarea mare. Ciupercile se curăţă şi se feliază. Cârnăciorii se taie feliuţe subţiri pe diagonală. Şunca se feliază şi se taie julien. Pentru a forma sosul, se amestecă toate ingredientele şi se omogenizează. Se ia jumătate din aluat, se formează o chiflă şi se întinde pe planşetă până ajunge la grosimea de 6-7 mm, după care se pune într-o tavă. Pe blatul de pizza se întinde sosul de roşii, se presară caşcaval, ciupercile şi şunca. Deasupra se pun cârnăciorii şi măslinele. Se stropeşte cu ulei, se presară cu oregano, apoi se introduce în cuptorul încins, pentru 7-8 minute.