luni, 7 iunie 2010

Ceaiul verde II

"Mai bine trei zile fără mâncare, decât o zi fără ceai!" Asta spun chinezii legat de cea mai consumată băutură din lume, bineînţeles după apă.
Prima certificare a efectelor benefice ale ceaiului verde datează din anul 1211, când călugărul Eisai a elogiat ceaiul verde în cartea "Menţinerea sănătăţii prin ceai".
Ceaiul prelungeşte viaţa şi menţine sănătatea celui care îl consumă. Cea mai importantă descoperire este că ceaiul verde opreşte dezvoltarea celulelor nedorite în organism.
Slab sau gras cu ceaiul verde
Din cele două tipuri de colesterol, ceaiul verde se ocupă de cel nociv. Băutorii de ceai verde au nivelul de colesterol nociv redus la jumătate, faţă de cei care nu beau ceai dar au o alimentaţie asemănătoare.
"Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte"
Ca şi în cazul colesterolului, oxigenul are şi el o latură negativă: oxigenul activ este problematic, pentru că se poate combina cu orice substanţă din corp pe care o oxidează îi distruge membranele celulare şi ADN-ul. Pe lângă acestea, oxidează şi lipidele. Toate duc la boli grave, ajungându-se chiar la cancer.
Ceaiul verde conţine substanţe active care sunt antioxidanţi puternici, ducând la diminuarea efectelor negative ale oxigenului activ.
Prevenirea cancerului
Studiile asupra mortalităţii datorate cancerului în rândul populaţiei japoneze, indică faptul că rata deceselor este foarte scăzută. Cea mai scăzută rată de mortalitate datorată cancerului se înregistrează în locurile unde recolta principală este de ceai verde. Locuitorii acestor zone consumă ceai verde în cantităţi mari, zilnic.
Hipertensiunea arterială controlată de ceaiul verde
Afecţiune cu un mare impact asupra sistemului vascular, hipertensiunea arterială este ţinută sub control de ceaiul verde.
Angiotensin II este un compus chimic ce se numără printre cauzele hipertensiunii arteriale.
Ceaiul verde suprimă producerea compusului angiotensin II, consumul regulat de ceai verde ducând la scăderea considerabilă a hipertensiunii.
Adio viruşi
Datorită compuşilor săi, ceaiul verde are un efect puternic asupra virusului gripal, eliminându-l din corp. Ceaiul verde băut regulat îmbunătăţeşte starea bolnavilor de HIV.
Energia de zi cu zi
Un bun înlocuitor al cafelei, ceaiul verde conţine cafeină, substanţa care, în cantităţi rezonabile, stimulează fiecare organ din corp, având efect asupra sistemului nervos, inimii şi ficatului.
Eşti obosită? O ceaşcă de ceai verde îţi limpezeşte mintea dimineaţa sau după o noapte nedormită. Prin conţinutul său echilibrat de cafeină, ceaiul verde stimulează sistemul muscular. Prin urmare, o ceaşcă de ceai verde în timpul zilei este binevenită.
Cum se consumă
Este bine să se bea cel puţin o ceaşcă de ceai la fiecare masă. Se prepară ca infuzie, calculând câte o linguriţă pentru fiecare persoană, plus încă una separat. Apa fierbinte se toarnă peste ceai şi se acoperă pentru 5-7 minute. Se pot bea 5, până la 10 ceşti pe zi. Alege frunzele de ceai întregi sau mărunţite, mai bune decât varianta la plic.
Bine de ştiut!
* Este de preferat să nu bei ceai verde cu două ore înainte de culcare.
* Nu se recomandă consumul în timpul sarcinii şi alăptării.
* Se poate consumă în toate situaţiile care presupun un stres prelungit.
· Nu uita de regulile unei alimentaţii echilibrate şi consumă cât mai multe legume şi fructe pe zi. Singur, ceaiul verde, nu poate preveni toate posibilele maladii.

Sursa: http://www.kudika.ro/