Nucile sunt în tradiţia coreeană seminţele luminii şi au bunul obicei de a se lua la trântă cu beteşuguri grele: diabet, sterilitate, anemie, accidente vasculare, boli de piele şi ten. Amestecate prin fursecuri, nucile aduc din nou lumina pe chipul celor care le devorează…

Ingrediente:
- 200 gr. miez de nucă;
- 200 gr. unt;
- 100 gr. zahăr pudră;
- 300 gr. făină;
- 3 ouă;
- 2 plicuri zahăr vanilat;
- 50 gr. ciocolată menaj;
- 5 gr. sare.

Mod de preparare:
Într-un vas emailat se amestecă pe foc mic untul, zahărul şi zahărul vanilat, până se dizolvă zahărul şi amestecul e omogen.

Jumătate din cantitatea de nuci se trece prin maşina de mărunţit. Pentru un gust mai savuros, este bine ca nucile să fie coapte în cuptor circa 15 minute înainte de a fi măcinate. Când compoziţia s-a înmuiat, se adaugă sarea şi se amestecă rapid, apoi ouăle pe rând,

făina şi trei sferturi din nucile măcinate,

amestecând totul până se formează un aluat omogen.

Pe o tavă unsă se formează fursecuri cu ajutorul poşului sau cu o lingură, iar pe fiecare se pune câte o bucăţică de ciocolată

şi un miez întreg de nucă.

Tava se pune în cuptorul încins pentru circa 15 minute.