miercuri, 12 august 2009

Prăjitură cu banane şi migdale

Ingrediente:
- 250 g unt;
- 200 g zahăr brun;
- 5 ouă;
- 500 g banane;
- sucul unei jumătăţi de lămâie;
- 250 g făină;
- 1 plic praf de copt;
- 250 g migdale măcinate.
Mod de preparare:
Se bate cu un mixer untul împreună cu 150 g zahăr, până se formează o spumă tare. Se adaugă ouăle câte unul şi se bat până când amestecul devine cremos, galben-deschis. Se curăţă bananele, se pisează cu o furculiţă şi se stropesc cu suc de lămâie. Se adaugă şi se încorporează bananele peste untul bătut, alături de făină, praf de copt şi alune. se preîncălzeşte cuptorul. Se unge sau se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Se întinde aluatul în aceasta şi se presează zahărul rămas. Se introduce în cuptor şi se coace timp de aproximativ 45 de minute.