marți, 6 iulie 2010

Tort de brânză cu lămâie II


Ingrediente:
Blat:
- 250 g făină;
- 130 g unt;
- 1 praf de sare;
- 40 g zahăr pudră;
- 1 gălbenuş.
Umplutură:
- 2 lămâi;
- 2 ouă;
- 750 g brânză de vaci;
- 250 ml smântână pentru gătit;
- 100 g zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 50 g amidon alimentar.

Mod de preparare:
Pentru blat se frământă făina cu untul, 1 praf de sare, zahărul şi gălbenuşul. Eventual se adaugă şi 1-2 linguri apă rece. Se împachetează aluatul în folie de plastic şi se lasă aproximativ 1 oră la frigider. Se spală lămâile, se şterg, li se dă coaja pe răzătoare şi li se stoarce zeama. Se preîncălzeşte cuptorul. Se întinde din aluat o foaie rotundă, pe un tocător dat cu făină. Se întinde foaia în forma de tort, astfel încât să formeze şi o margine de aproximativ 3 cm. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se pasează brânza, apoi se adaugă peste coaja şi sucul de lămâie şi smântâna pentru gătit. Se înglobează gălbenuşurile, zahărul şi zahărul vanilat. Se bat bine albuşurile şi se adaugă în cremă. Se cerne deasupra amidonul alimentar, se amestecă uşor, apoi se întinde pe blat. Se introduce tortul la cuptor şi se coace 50-60 de minute. Se lasă la răcit şi se decorează cu frişcă.