vineri, 11 iunie 2010

Tort fraged de mere

Ingrediente:
- 750 g mere;
- suc de lămâie;
- 100 g unt moale;
- 125 g zahăr;
- 1 plic de zahăr vanilat;
- 1 praf de sare;
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă;
- 3 ouă;
- 250 g făină;
- 1 plic praf de copt;
- 1-2 linguri lapte.

Mod de preparare:
Se curăţă merele, li se îndepărtează cotorul, apoi se taie în felii şi se stropesc cu suc de lămâie. Se aşează feliile de măr pe fundul unei forme de tort. Untul se pasează într-un vas, cu mixerul, timp în care se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilat, sarea şi coaja de lămâie. Se înglobează pe rând ouăle şi se omogenizează bine. Se preîncălzeşte cuptorul. Se amestecă bine făina cu praful de copt şi laptele, apoi se înglobează şi amestecul precedent. Se toarnă aluatul peste mere şi se netezeşte suprafaţa. Se introduce la cuptor pentru 40 – 50 de minute.