marți, 8 iunie 2010

Savarine cu pesmet

Ingrediente:
Aluatul: - 5 ouă;
- 5 linguri zahăr;
- 1 plic vanilie;
- 5 linguri pesmet;
- 1 lingură făină;
- unt pentru uns forma.
Siropul: - 1 pahar apă;
- 150 g zahăr;
- 2 linguri rom.
- frişcă, gem de caise.

Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se albesc şi cresc ca o cremă. Se adaugă pesmetul fin cernut, făina şi la urmă albuşurile făcute spumă. Se unge forma de savarine, se presară cu făină, se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit. Se face un sirop din ingredientele de mai sus, iar când savarinele sunt coapte, se scot din formă şi se stropesc cu sirop, repetând această operaţiune de 2-3 ori, până când sunt bine îmbibate. Se mai dă câteva minute la cuptor. După ce s-au răcit se scot din formă, se taie în două pe orizontală, pe jumătatea de jos se întinde un strat de gem de caise, se adaugă frişcă şi se pune capacul.