Ingrediente:
- 125 g unt;
- 250 g făină albă;
- 500 g dovlecel (zucchini) fraged;
- 250 g brânză de oaie;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 1 legătură busuioc;
- 2 căţei de usturoi;
- 4 ouă;
- 200 ml smântână pentru gătit;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie untul în bucăţele mici şi se frământă cu făina, un praf de sare şi aproximativ 4 linguri cu apă rece, până se obţine un aluat omogen. Se tapetează fundul unei forme de tort cu marginea detaşabilă cu acest aluat, astfel încât să formeze o margine înaltă de 3 cm. Aceasta se lasă la frigider timp de aproximativ 30 de minute. Se spală dovleceii, se curăţă şi se toacă în cubuleţe, apoi se prăjeşte într-o tigaie, în ulei, amestecând continuu, până devine maroniu. Se preîncălzeşte cuptorul. Se taie brânza de oaie în cubuleţe mici şi se adaugă peste dovlecel. Se spală busuiocul, se zvântă, frunzele se toacă mărunt şi se presară deasupra dovlecelului. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se adaugă şi el. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se întinde peste aluat. Se bate bine smântâna cu ouăle şi se condimentează cu sare şi piper. Se toarnă deasupra plăcintei şi se coace în cuptorul fierbinte timp de aproximativ 45 de minute, până când suprafaţa devine maronie.
- 125 g unt;
- 250 g făină albă;
- 500 g dovlecel (zucchini) fraged;
- 250 g brânză de oaie;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 1 legătură busuioc;
- 2 căţei de usturoi;
- 4 ouă;
- 200 ml smântână pentru gătit;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie untul în bucăţele mici şi se frământă cu făina, un praf de sare şi aproximativ 4 linguri cu apă rece, până se obţine un aluat omogen. Se tapetează fundul unei forme de tort cu marginea detaşabilă cu acest aluat, astfel încât să formeze o margine înaltă de 3 cm. Aceasta se lasă la frigider timp de aproximativ 30 de minute. Se spală dovleceii, se curăţă şi se toacă în cubuleţe, apoi se prăjeşte într-o tigaie, în ulei, amestecând continuu, până devine maroniu. Se preîncălzeşte cuptorul. Se taie brânza de oaie în cubuleţe mici şi se adaugă peste dovlecel. Se spală busuiocul, se zvântă, frunzele se toacă mărunt şi se presară deasupra dovlecelului. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se adaugă şi el. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se întinde peste aluat. Se bate bine smântâna cu ouăle şi se condimentează cu sare şi piper. Se toarnă deasupra plăcintei şi se coace în cuptorul fierbinte timp de aproximativ 45 de minute, până când suprafaţa devine maronie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu