Ingrediente:
- 200 g unt moale;
- 100 g miere;
- 4 ouă;
- 100 g miez de nucă tocat;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 2 linguriţe scorţişoară;
- ½ linguriţă praf de cuişoare;
- câte 1 vârf de cuţit de nucşoară şi ienibahar;
- 1 praf sare;
- 150 g făină albă;
- 150 g făină integrală;
- 1 plic praf de copt;
- 1 lingură esenţă de rom;
- 150 g iaurt;
- glazura: 100 g zahăr pudră, 4 linguri esenţă rom, 1 lingură suc de lămâie, 100 g miez de nucă tocat grosier.
Mod de preparare:
Se bat cu mixerul untul, mierea şi ouăle. Se adaugă miezul de nucă, zahărul vanilat, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara, ienibaharul şi sarea şi se amestecă bine. Se amestecă cele două tipuri de făină cu praful de copt şi se încorporează treptat în aluat. Se adaugă esenţa de rom şi iaurtul. Se preîncălzeşte cuptorul. Se unge tava cu unt, se toarnă aluatul în tavă şi se netezeşte suprafaţa. Se introduce în cuptorul fierbinte şi se coace aproximativ 30 de minute. Pentru glazură se amestecă toate ingredientele, după ce s-au omogenizat se întinde deasupra, iar peste se presară miezul de nucă.
- 200 g unt moale;
- 100 g miere;
- 4 ouă;
- 100 g miez de nucă tocat;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 2 linguriţe scorţişoară;
- ½ linguriţă praf de cuişoare;
- câte 1 vârf de cuţit de nucşoară şi ienibahar;
- 1 praf sare;
- 150 g făină albă;
- 150 g făină integrală;
- 1 plic praf de copt;
- 1 lingură esenţă de rom;
- 150 g iaurt;
- glazura: 100 g zahăr pudră, 4 linguri esenţă rom, 1 lingură suc de lămâie, 100 g miez de nucă tocat grosier.
Mod de preparare:
Se bat cu mixerul untul, mierea şi ouăle. Se adaugă miezul de nucă, zahărul vanilat, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara, ienibaharul şi sarea şi se amestecă bine. Se amestecă cele două tipuri de făină cu praful de copt şi se încorporează treptat în aluat. Se adaugă esenţa de rom şi iaurtul. Se preîncălzeşte cuptorul. Se unge tava cu unt, se toarnă aluatul în tavă şi se netezeşte suprafaţa. Se introduce în cuptorul fierbinte şi se coace aproximativ 30 de minute. Pentru glazură se amestecă toate ingredientele, după ce s-au omogenizat se întinde deasupra, iar peste se presară miezul de nucă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu