duminică, 1 martie 2009

RULOURI DUBLE CU MAC

Ingrediente:
- 500 g făină;
- 100 g zahăr tos;
- 200 g brânză de vaci;
- două ouă;
- 50 g mac;
- 100 g unt;
- 50 g smântână;
- un plic praf de copt;
- un vârf de cuţit cu sare;
- două pliculeţe cu zahăr vanilat;
- 150 g ciocolată neagră.
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă bine cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilat şi praful de copt până când îşi dublează volumul. Se adaugă brânza de vaci, smântâna, untul topit şi macul, apoi se toarnă totul peste făină.Se amestecă până rezultă un aluat potrivit de tare.Se întinde o foaie subţire, se presară ciocolată rasă şi se începe rularea. Se rulează foaia din ambele părţi, ca şi când am vrea să facem melcişori. Se taie în bucăţi egale ca mărime, se aşază în tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie pentru copt prăjituri şi se introduc la cuptor. Sunt gata când au început să se închidă un pic la culoare pe margini.
Sfat: Ciocolata se poate folosi şi pentru a face un grilaj pe fursecuri. Merg foarte bine cu cafea.

2 comentarii:

Nicoleta spunea...

Ce apetisante rulourile astea! Poate le incerc si eu...imi place macul si ciocolata :-P
O zi buna!
Nicoleta

Mary spunea...

Sunt foarte bune Nicoleta! Chiar merita sa le incerci. Spor la treaba! Pupici!