Ingrediente:
- 2 kg coaste de porc;
Amestec uscat pentru frecare:
- 1 lingură de boia;
- 3 linguri de zahăr brun;
- 1 linguriţă de praf de chili;
- 2 linguriţe de praf de usturoi;
- 2 linguriţe de praf de ceapă;
- 1 linguriţă de cimbru;
- 2 linguriţe praf de muştar;
- 1 lingură de sare grunjoasă.
Sosul:
- 3 linguri ulei de măsline;
- ¼ cană bucăţi de ceapă;
- 1 cană bucăţi de roşii din conservă;
- 1 lingură sos de chili;
- 1 lingură de sos Worcestershire;
- sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Puneţi toate ingredientele pentru amestecul de frecare într-un vas mic şi amestecaţi bine. Ungeţi uniform coastele cu acest amestec, apoi puneţi-le pe o tavă sau într-o casoletă şi lăsată-o la frigider peste noapte. Cu cât lăsaţi mai mult coastele cu amestec pentru frecare pe ele, cu atât vor fi mai gustoase. Acest sos are componente uscate, prafuri şi ierburi uscate, şi pătrunde foarte bine în carne, mai ales dacă puneţi bucăţile de carne la frigider peste noapte. Un sos lichid se va infiltra în carne. Pentru sos puneţi uleiul de măsline într-o tigaie, la o temperatură ridicată. Adăugaţi ceapa şi căliţi 2-3 minute sau până când bucăţile devin translucide. Adăugaţi celelalte ingrediente. Micşoraţi la o temperatură scăzută spre moderată şi lăsaţi să fiarbă sosul pentru 15-20 de minute, apoi luaţi-l de pe foc. Scoateţi coastele din frigider şi lăsaţi-le să ajungă la temperatura camerei. Pregătiţi grătarul. Folosind o pensulă, ungeţi coastele cu sos din când în când. Merg foarte bine cu cartofi prăjiţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu