joi, 26 februarie 2009

FURSECURI CU NUCI

Nucile sunt în tradiţia coreeană seminţele luminii şi au bunul obicei de a se lua la trântă cu beteşuguri grele: diabet, sterilitate, anemie, accidente vasculare, boli de piele şi ten. Amestecate prin fursecuri, nucile aduc din nou lumina pe chipul celor care le devorează… Ingrediente:
- 200 gr. miez de nucă;
- 200 gr. unt;
- 100 gr. zahăr pudră;
- 300 gr. făină;
- 3 ouă;
- 2 plicuri zahăr vanilat;
- 50 gr. ciocolată menaj;
- 5 gr. sare.
Mod de preparare:
Într-un vas emailat se amestecă pe foc mic untul, zahărul şi zahărul vanilat, până se dizolvă zahărul şi amestecul e omogen. Jumătate din cantitatea de nuci se trece prin maşina de mărunţit. Pentru un gust mai savuros, este bine ca nucile să fie coapte în cuptor circa 15 minute înainte de a fi măcinate. Când compoziţia s-a înmuiat, se adaugă sarea şi se amestecă rapid, apoi ouăle pe rând, făina şi trei sferturi din nucile măcinate, amestecând totul până se formează un aluat omogen. Pe o tavă unsă se formează fursecuri cu ajutorul poşului sau cu o lingură, iar pe fiecare se pune câte o bucăţică de ciocolată şi un miez întreg de nucă. Tava se pune în cuptorul încins pentru circa 15 minute.

2 comentarii:

Vicky spunea...

Arata foarte bine fursecurile tale, aseara am mancat fursecuri cu nuca specific turcesc care aratau ca ale tale doar ca erau putin mai inchise la culoare dar fara ciocolata si multe alte bunatati din bucataria turceasca si am fost impresionata de bunatailelor, felicitari.

Mary spunea...

Iti multumesc Vicky si eu sunt pasionata de bucataria turceasca, in special de dulciuri!