Ingrediente:
Pentru aluat:
- 400 g făină;
- 75 g zahăr brun;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 1 lingură coajă de lămâie rasă;
- 2 ouă;
- 250 g unt.
Pentru umplutură:
- 200 g miez de nucă;
- 100 g gem de portocale;
- 5 linguri lichior de portocale;
- 100 g unt;
- 3 linguri smântână dulce.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie şi se face o adâncitură în mijloc. Se sparg ouăle în mijloc şi se pune untul tăiat în cubuleţe la marginea făinii. Se frământă un aluat omogen, începând de la exterior, apoi se întinde într-o tavă şi se lasă acoperit, într-un loc răcoros, timp de 1 oră. Se preîncălzeşte cuptorul. Se toacă mărunt miezul de nucă. Se încălzeşte gemul şi 3 linguri de lichior, la foc mic, amestecând continuu, apoi se întinde peste aluat. Se topeşte untul alături de smântână şi lichiorul rămas. Se adaugă nuca şi se întinde peste aluat. Se introduce în cuptorul fierbinte şi se coace 15-20 de minute.
Un comentariu:
Dooamne ce minunatie...Feliciari1
Trimiteți un comentariu