duminică, 18 octombrie 2009

Chifteluţe de carne cu ardei

Ingrediente:
- 500 g carne tocată de porc;
- 2 ouă;
- 2 cepe;
- 500 g roşii tocate;
- 2 ardei graşi verzi şi 1 roşu;
- 2 linguri ulei;
- 120 ml supă carne;
- 1 căţel usturoi;
- 3 linguri pesmet;
- 1 legătură pătrunjel;
- boia dulce, sare, piper, oregano.

Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se toacă. Se spală ardeii, se curăţă şi se taie în fâşii. Se căleşte o ceapă în 2 linguri de ulei. Se adaugă ardeiul şi se călesc un pic. Se adaugă supa de carne şi se fierbe la foc mic 5 minute. Se adaugă roşiile, sarea, piperul şi oregano, după care se mai fierbe 15 minute. Se curăţă usturoiul, iar pătrunjelul spălat se toacă mărunt. Restul de ceapă se prăjeşte într-o lingură de ulei. Se adaugă căţelul de usturoi tocat şi se mai prăjeşte un timp. Se adaugă peste carnea tocată amestecul de ceapă cu usturoi, jumătate din pătrunjel şi ouăle cu pesmetul, iar apoi se condimentează cu sare, piper şi boia dulce. Din amestecul obţinut se formează chifteluţe şi se prăjesc până devin de un auriu uniform. Restul de pătrunjel se presară peste legume. Chifteluţele se servesc aşezate pe patul de legume.

Niciun comentariu: