Ingrediente:
Blat:
- 200 g făină integrală;
- 125 g unt;
- 60 g miere;
- 1 ou.
Umplutură:
- 1kg pere mici;
- 2 linguri zahăr;
- 3 ouă;
- 150 g miere;
- 100 g migdale măcinate;
- 100g făină;
- 2 linguri fulgi de migdale.
Mod de preparare:
Pentru blat, se frământă un aluat din făină integrală, unt, miere şi ou. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 60 de minute. Se decojesc perele şi se lasă codiţele. Se curăţă însă de căsuţele sâmburilor. Într-o oală se dă în clocot zahărul în 125 ml apă; se adaugă perele şi se acoperă vasul; se lasă să fiarbă la foc moale cca. 6 minute. Se scot şi se lasă să se scurgă. Se încinge cuptorul. Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se îmbracă în această foaie o formă de tartă unsă. Pentru umplutură se separă ouăle. Se bat albuşurile. Gălbenuşurile se bat cu mierea; se adaugă migdalele şi făina, apoi se înglobează încet albuşurile bătute. Se repartizează această compoziţie pe blat şi se aşează deasupra perele, vertical, încrustându-le puţin. Se presară fulgi de migdale şi se coace tarta la cuptor 55 de minute.
4 comentarii:
Tare haios arata ! Brava ! Un sfirsit de saptamina placut ! Cami
Multumesc Cami! La fel iti doresc si tie!
Ce bine arata ! Si ce gust minunat trebuie sa aiba ! Felicitari !
Multumesc Ala! Chiar este delicioasa. Merita incercata!
Trimiteți un comentariu