Ingrediente:
- 2 piepturi de pui dezosate, fără piele;
- 1 ardei gras roşu;
- 2 căţei de usturoi;
- 1 ardei iute verde;
- 150 g mazăre congelată;
- 100 g brânză;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 70 g făină albă;
- 130 g mălai;
- 100 g unt;
- 1 gălbenuş;
- sare, piper, boia.
Mod de preparare:
Se curăţă ardeiul gras şi cel iute şi se spală. Ardeiul gras se taie în cubuleţe, iar cel iute se toacă mărunt. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie în rondele subţiri, împreună cu frunzele verzi, fragede. Se curăţă şi se toacă mărunt usturoiul, apoi se pun toate ingredientele pregătite, împreună cu mazărea, într-un vas. Se dă brânza pe răzătoarea fină. Se prăjeşte bine carnea în ulei, pe toate părţile. Se scoate carnea, se sărează şi se piperează, se lasă să stea câteva minute, apoi se taie în felii subţiri. Se adaugă carnea şi brânza peste legume, se amestecă bine, se condimentează cu sare, piper şi boia, apoi se toarnă totul într-un vas termorezistent. Se preîncălzeşte cuptorul. Se frământă bine făina cu mălaiul şi untul sfărâmat, un praf de sare şi 2-3 linguri de apă rece. Se modelează un gogoloi, apoi se întinde până se obţine o foaie subţire. Se pune aluatul peste amestecul din vas, se unge cu gălbenuşul bătut, se introduce la cuptor şi se coace 30-35 de minute.
- 2 piepturi de pui dezosate, fără piele;
- 1 ardei gras roşu;
- 2 căţei de usturoi;
- 1 ardei iute verde;
- 150 g mazăre congelată;
- 100 g brânză;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 70 g făină albă;
- 130 g mălai;
- 100 g unt;
- 1 gălbenuş;
- sare, piper, boia.
Mod de preparare:
Se curăţă ardeiul gras şi cel iute şi se spală. Ardeiul gras se taie în cubuleţe, iar cel iute se toacă mărunt. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie în rondele subţiri, împreună cu frunzele verzi, fragede. Se curăţă şi se toacă mărunt usturoiul, apoi se pun toate ingredientele pregătite, împreună cu mazărea, într-un vas. Se dă brânza pe răzătoarea fină. Se prăjeşte bine carnea în ulei, pe toate părţile. Se scoate carnea, se sărează şi se piperează, se lasă să stea câteva minute, apoi se taie în felii subţiri. Se adaugă carnea şi brânza peste legume, se amestecă bine, se condimentează cu sare, piper şi boia, apoi se toarnă totul într-un vas termorezistent. Se preîncălzeşte cuptorul. Se frământă bine făina cu mălaiul şi untul sfărâmat, un praf de sare şi 2-3 linguri de apă rece. Se modelează un gogoloi, apoi se întinde până se obţine o foaie subţire. Se pune aluatul peste amestecul din vas, se unge cu gălbenuşul bătut, se introduce la cuptor şi se coace 30-35 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu