Ingrediente:
Blat:
- 400 g făină integrală;
- 200 g unt;
- 1 ou;
- 70 g zahăr pudră;
- 1 praf sare.
Umplutură:
- 4 ouă;
- 200 ml smântână pentru gătit;
- 70 g zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 100 ml smântână dulce;
- 200 g cocos ras;
- 100 g glazură de ciocolată;
- coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie.
Mod de preparare:
Se frământă un aluat omogen din făină, untul sfărâmat în bucăţele, oul, sarea şi zahărul. Se modelează un gogoloi, se împachetează în folie de plastic şi se lasă timp de 30 de minute la frigider. Se preîncălzeşte cuptorul. Pentru umplutură se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat bine gălbenuşurile cu smântâna pentru gătit, zahărul şi zahărul vanilat. Albuşurile şi smântâna dulce se bat bine separat, apoi se înglobează cu grijă în amestec, alături de cocosul ras şi coaja de lămâie. Se întinde aluatul în tavă astfel încât să se răsfrângă puţin pe margine. Se întinde uniform umplutura. Se introduce în cuptorul fierbinte şi se coace 25-30 de minute, până ce suprafaţa devine maronie, apoi se lasă la răcit în tavă. Se ornează cu glazură de ciocolată.
3 comentarii:
Un premiu la fel de minunat ca prajitura ta, te asteapta la mine. O saptamina minunata, iti doresc...
Iti multumesc pentru aprecierile si premiul acordat! Pupici!
Foarte bine arata ! Felicitari ;)
Trimiteți un comentariu