Pentru 2 foi:
- 6 ouă;
- 200 g zahăr;
- 200 g făină;
- 2 linguri ulei;
- 2 linguri apă.
Crema: - 500 g brânză mascarpone;
- 150 g zahăr pudră;
- 500 ml smântână dulce (frişcă);
- coaja şi zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
Albuşul se bate spumă cu puţină sare adăugându-se zahărul, gălbenuşurile, uleiul şi apa. După aceea se pune făina amestecându-se lejer. Pe coli de hârtie pentru copt se întinde foaia şi se introduce la cuptor la o temperatură moderată. Pentru cremă se bate bine smântâna şi se amestecă cu brânza mascarpone şi restul ingredientelor.
- 200 g făină;
- 2 linguri ulei;
- 2 linguri apă.
Crema: - 500 g brânză mascarpone;
- 150 g zahăr pudră;
- 500 ml smântână dulce (frişcă);
- coaja şi zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
Albuşul se bate spumă cu puţină sare adăugându-se zahărul, gălbenuşurile, uleiul şi apa. După aceea se pune făina amestecându-se lejer. Pe coli de hârtie pentru copt se întinde foaia şi se introduce la cuptor la o temperatură moderată. Pentru cremă se bate bine smântâna şi se amestecă cu brânza mascarpone şi restul ingredientelor.
4 comentarii:
Foarte delicios si räcoritor. Compliment
Delicious!
Mary, cate oua? As vrea sa fac reteta asta. Asa multa faina? Imi place grozav cum arata si cred ca e foarte buna!
Acum am observat ca am uitat sa trec ouale!!! 6 oua Ivona, iar cantitatea de faina este pentru 2 foi(tava normala de aragaz)!Mult succes!
Trimiteți un comentariu