joi, 2 iulie 2009

Tort cu brânză şi cireşe

Pentru aluat:
- 100 g ciocolată alimentară;
- 1 lămâie;
- 5 ouă;
- 150 g zahăr;
- 750 g brânză de vaci pasată;
- 100 g făină;
- 150 g smântână dulce;
- 20 g amidon alimentar;
- 2 linguri cacao.

Pentru umplutură:
- 600 g cireşe;
- 1 plic jeleu roşu;
- 100 g frişcă;
- 1 lingură miez de nucă tocat grosier.

Mod de preparare:
Se toacă mărunt ciocolata, se topeşte pe o baie de apă fierbinte sau în cuptorul cu microunde, apoi se lasă la răcit. După ce s-a spălat lămâia se dă coaja pe răzătoare, iar jumătate se stoarce. Se preîncălzeşte cuptorul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat bine gălbenuşurile cu zahărul, şi se adaugă treptat brânza. Se adaugă făina, ciocolata topită, coaja şi sucul de lămâie. Se bat bine separat smântâna şi albuşurile şi se adaugă treptat peste crema de brânză. Se cerne deasupra amidonul alimentar şi praful de cacao, apoi se amestecă folosind un tel. Se unge forma cu grăsime, se toarnă amestecul şi se introduce în cuptorul fierbinte pentru aproximativ 1 oră, până ce suprafaţa devine maronie. Se scoate şi se lasă în formă, la răcit. Cireşele se aşează pe tort. Se prepară jeleul conform instrucţiunilor, se toarnă peste cireşe şi se lasă la frigider, să se solidifice. La final se decorează tortul cu frişcă şi miez de nucă.

3 comentarii:

Jacktels Kochbuch spunea...

Foarte delicios. Compliment !!

salutäri

Mary spunea...

Multumesc pentru compliment Jack!

Sorina spunea...

interesanta reteta...arata minunat