luni, 29 decembrie 2008

Tort diplomat



Ingrediente:
- 5 oua;
- 400 gr. zahar;
- 400 ml. lapte dulce;
- 50 gr. gelatina;
- 250 ml. apa rece;
- 1 l frisca lichida;
- 20 buc. piscoturi;
- esenta de rom, vanilie, razatura de lamaie sau portocala;
- fructe la alegere (stafide, banane, ananas, fructe confiate etc.)



Mod de preparare:
Gelatina se lasa la inmuiat circa 30 minute. Se formeaza un aparel din: lapte, oua, zahar si gelatina inmuiata in apa.Aparelul se fierbe la foc mic, amastecand continuu pentru a nu se lipi, pana se ingroasa putin si dispare spuma formata la suprafata acestuia(aveti grija sa nu se imbranzeasca). Se lasa la racit pana cand acesta ajunge la o temperatura ca cea a corpului(a mainii). Frisca batuta se amesteca cu aparelul aromatizat, se adauga fructele si se toarna intr-o forma(cratita) tapetata cu hartie si piscoturi. Se lasa la racit in frigider. Se scoate din forma si se orneaza.


Pofta buna!

Niciun comentariu: