joi, 10 iunie 2010

Plăcinţele cu umplutură picantă

Ingrediente:
Aluat:
- 50 g drojdie;
- 1 linguriţă zahăr;
- 250 ml lapte;
- 500 g făină;
- 100 g unt moale;
- 1 ou;
- sare.
Umplutură:
- 1 legătură ceapă verde;
- 2 căţei de usturoi;
- 500 g ciuperci;
- 1 lingură ulei;
- 200 g carne tocată de vită;
- 1 ou fiert tare;
- 3 fire de mărar;
- sare, piper;
- 1 gălbenuş.

Mod de preparare:
Se sfărâmă drojdia într-un vas, se presară deasupra zahărul şi se amestecă bine cu puţin lapte călduţ şi făină. Se acoperă şi se lasă să stea 10 minute. Se adaugă restul de făină şi lapte, un praf de sare, untul şi oul, apoi se frământă bine. Se acoperă şi se lasă la crescut 30 de minute. Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Se curăţă ciupercile şi se taie în cubuleţe. Se căleşte ceapa într-o tigaie, în ulei, până se înmoaie, se adaugă carnea tocată şi usturoiul şi se căleşte amestecând continuu, până se înmoaie şi carnea. Se adaugă ciupercile şi totul se mai căleşte încă 5 minute. Se taie oul fiert în cubuleţe. Se spală mărarul, se zvântă, iar frunzele se adaugă împreună cu oul fiert peste carne. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă la răcit. Se preîncălzeşte cuptorul. Se întinde aluatul şi se taie cercuri cu diametrul de aproximativ 10 cm. Jumătate din cercuri se umplu cu amestecul pregătit, se umezesc marginile cu apă, iar deasupra se pune câte un cerc gol. Marginile se presează cu o furculiţă, pe întreaga circumferinţă. Se ung cu gălbenuşul bătut cu puţină apă şi se coc 30 de minute.

3 comentarii:

Daniela spunea...

Arata foarte bine si sigur sant gustoase.
Seara buna.

lauralaurentiu spunea...

Felicitari, aceasta postare ti-a adus unul din locurile topului meu saptamanal, mai multe detalii aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/06/crema-blogosferei-culinare-romanesti-3.html.

Mary spunea...

Iti multumesc pentru nominalizare, Laura!