vineri, 28 mai 2010

Tort cu brânză mascarpone şi ciocolată

Ingrediente:
- 350 g biscuiţi cu cacao;
- 80 g unt;
- ½ linguriţă scorţişoară măcinată;
- 4 ouă;
- 100 g zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 800 g mascarpone;
- 200 g smântână;
- 100 g ciocolată alimentară;
- 1 lingură praf de cacao.

Mod de preparare:
Se tapetează fundul unei forme de tort cu hârtie de copt. Se pun biscuiţii într-o pungă de plastic şi se sfărâmă cu un făcăleţ. Se topeşte untul la foc mic, se adaugă scorţişoara şi biscuiţii sfărâmaţi şi se frământă cu mâinile. Se întinde amestecul pe fundul formei de tort, astfel încât să acopere şi o margine mică. Se lasă 15 minute la frigider. Se pasează cu mixerul ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat crema mascarpone şi smântâna. Se pune jumătate din amestec într-un al doilea vas. Se preîncălzeşte cuptorul. Se topeşte ciocolata şi se adaugă împreună cu praful de cacao peste una din creme, apoi aceasta se toarnă în forma de tort, iar suprafaţa se netezeşte. Se toarnă deasupra a doua jumătate de cremă, apoi cu o furculiţă se amestecă uşor cele două creme. Se introduce la cuptor şi se coace 50-60 de minute.

4 comentarii:

gaby_d spunea...

ce frumos arata !!! grozav !

Craita spunea...

ce bine arata!!!CE n-as da sa gust si eu o bucatica!

Mary spunea...

Va multumesc pentru aprecieri!

gaby's blog spunea...

arata fantastic si nu e chiar greu de facut!
o zi minunata!