luni, 9 noiembrie 2009

Plăcintă ciobănească

Ingrediente:
- 1 kg cartofi roşii;
- 30 g smântână fermentată;
- 1 gălbenuş;
- 120 ml smântână dulce;
- 15 ml ulei de măsline;
- 800 g carne tocată de vită;
- 1 morcov;
- 1 ceapă;
- 40 g unt;
- 25 g făină;
- 250 ml supă de vită;
- 120 ml vin roşu dulce;
- 10 ml sos Worcestershire;
- 100 g mazăre congelată;
- pătrunjel;
- sare, piper, boia dulce.

Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă cu sare până se înmoaie. Se scurg cartofii şi se pun într-un vas. Smântâna fermentată se amestecă cu gălbenuşul şi smântâna dulce, apoi se pune peste cartofi şi se pasează foarte bine. Asezonaţi cu sare şi piper. Încălziţi o tigaie la foc mediu. Puneţi ulei în tigaia încinsă, apoi adăugaţi carnea. Condimentaţi cu sare şi piper. Rumeniţi şi fărâmiţaţi carnea timp de 3-4 minute. Puneţi peste carne morcovul, curăţat şi tocat, şi ceapa tocată. Se călesc împreună cu carnea 5 minute, amestecând frecvent. Într-o altă oală, la foc potrivit, amestecaţi untul cu făina şi lăsaţi-le timp de 2 minute pe foc. Încorporaţi supa, vinul şi sosul Worcestershire. Lăsaţi sosul să se îngroaşe 1 minut. Turnaţi sosul peste carne şi legume, apoi adăugaţi mazărea. Puneţi compoziţia într-un vas termorezistent şi adăugaţi compoziţia de cartofi. Presăraţi boiaua, apoi gratinaţi în cuptor până când cartofii s-au rumenit.

Niciun comentariu: