joi, 1 octombrie 2009

Tort de brânză cu lămâie I

Ingrediente:
- 200 g pişcoturi;
- 120 g unt;
- o lămâie;
- 200 ml smântână dulce;
- 100 g zahăr pudră;
- 400 g cremă de brânză (dulce).
Mod de preparare:
Se bagă pişcoturile într-o pungă de plastic şi se sfărâmă cu un făcăleţ. Se cântăresc 180 g pişcoturi sfărâmate, se toarnă într-un vas, iar restul se păstrează. Se topeşte untul şi se adaugă 180 g pişcoturi sfărâmate. Se unge cu unt o formă de tort, iar în aceasta se întind pişcoturile sfărâmate, se presează şi se pune la frigider. Se dă pe răzătoare coaja unei lămâi şi i se stoarce sucul. Se bate bine smântâna şi se adaugă zahărul. Se amestecă bine cu crema de brânză, sucul de lămâie şi jumătate din coaja de lămâie. Se toarnă crema de brânză în forma de tort, iar suprafaţa se netezeşte. Tortul se lasă aproximativ 6 ore la frigider. Se scoate tortul din formă. Se acoperă marginile cu restul de pişcoturi sfărâmate şi se decorează după preferinţă.












5 comentarii:

Jack T spunea...

Hi Mary,

Foarte frumaosä si delicioasä Präjiturä ai fäcut. Compliment

Salutäri Jacob

Craita spunea...

Intotdeauna mi-au placut prajiturile si tortutile ornate foarte simplu,arata minunat.
Multumim pt reteta!

ElenaMitro spunea...

Grozav tort, vreau neaparat sa il fac, spune-mi te rog ce branza ai folosit? Multumesc si felicitari pt blog!!!

Mary spunea...

Elena am folosit mascarpone pentru ca iese mult mai fin decat cu branza de vaci din comert. Spor la treaba!

ElenaMitro spunea...

Multumesc, o sa fac o combinatie probabil cu branza de vaci si mascarpone ca sa nu fie prea grasa compozitia, avand in vedere ca vor manca si copii de 1 si 2 ani:) Succes la bucatarit si Sarbatori fericite si linistite!