luni, 23 februarie 2009

PRĂJITURĂ OLANDEZĂ CU VIŞINE

Ingrediente:
- 300 g aluat de foi;
- 450 g vişine (compot sau congelate);
- 50 g zahăr;
- 1 lingură scorţişoară;
- 2 linguri de amidon alimentar;
- 100 g zahăr pudră;
- 200 g frişcă;
- 1 plic zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se aşează foaia una peste alta şi se formează un dreptunghi de dimensiunea tăvi (sau un pătrat). Se aşează în tavă şi se înţeapă de mai multe ori cu furculiţa. Se lasă să stea aproximativ 15 minute. Se pune tava în cuptorul încins şi se coace aluatul aproximativ 15 minute. Se scoate şi se lasă să se răcească. Se taie aluatul în jumătate. Una dintre jumătăţi se pune deoparte, cealaltă se taie în 8 bucăţi egale.Apoi se scurg vişinele din compot păstrându-se siropul. Se completează siropul cu apă până se obţine ¼ l de lichid. Se păstrează două linguri din acest sirop pentru glazură. Restul se pune la fiert cu 25 g de zahăr şi cu scorţişoara. Se amestecă amidonul cu 2 linguri de apă şi se adaugă la suc, se lasă să mai dea un clocot. Se adaugă vişinele. Se lasă compoziţia să se răcească puţin, apoi se întinde pe bucata de aluat întreagă şi se lasă la rece. Se amestecă zahărul pudră cu cele 2 linguri de sirop păstrate pentru glazură, până se îngroaşă, şi se pune într-o pungă. Se taie un colţ al pungii şi se desenează gratii pe cele 8 bucăţi de aluat. Se lasă să se întărească. Se taie si bucata de aluat îmbibată cu compoziţia de vişine, tot în 8 bucăţi. Se bate frişca. Se pune într-un dispozitiv pentru ornat şi se ornează fiecare bucată de aluat cu compoziţie de vişine, în formă de valuri. Deasupra se aşază celelalte 8 bucăţi de aluat glazurate.

Un comentariu:

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef