marți, 20 ianuarie 2009

TĂIŢEI CU CARNE

Dacă Dumnezeu ar fi vrut să fim vegetarieni, n-ar fi făcut carnea atât de bună. Amestecată cu alte bunătăţi divine, carnea tocată este un dar ascuns printre tăiţei să bucure creştineşte sufletele. Ingrediente:
400 g tăiţei (tagliatelle);
400 g carne tocată (porc sau vită);
100 g caşcaval;
50 g ceapă (2 buc.);
1 legătură ceapă verde;
4 căţei de usturoi;
30 ml ulei de măsline;
sare, piper, curry.

Mod de preparare:
Tăiţeii se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi ulei, se fierb circa 8-10 minute, apoi se scurg de zeamă şi se ţin la cald. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt, se amestecă cu carnea tocată, apoi se călesc într-o tigaie cu ulei, iar când sunt aproape gata, se adaugă condimentele şi ceapa verde tocată fin. Tăiţeii scurşi se amestecă cu compoziţia de carne, se aşează totul într-un vas termorezistent, se rade caşcavalul pe deasupra, apoi se introduce vasul în cuptorul încins la 1800C pentru circa 15 minute.
Sfat: dacă se doreşte ca preparatul să fie tăiat precum o budincă, se adaugă în carnea tocată două ouă înainte de a fi amestecată cu pastele.

Niciun comentariu: