Ingrediente:
- 1 lămâie;
- 1 l lapte;
- 50 g unt;
- 1 linguriţă scorţişoară;
- 100 ml smântână;
- 40 g zahăr;
- 250 g spaghete;
- 50 g fistic decorticat, nesărat;
- 25 g stafide;
- 25 g curmale;
- 1 lingură unt de arahide.
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul. Se spală lămâia şi se şterge. Se dă coaja pe răzătoarea fină. Se toarnă laptele într-o oală mare, alături de 30 g unt, coaja de lămâie şi scorţişoara, apoi se dă în clocot. Se adaugă smântâna şi zahărul, iar în final spaghetele. Se ia oala de pe foc. Se toacă mărunt fisticul, apoi se înglobează în budincă împreună cu fructele şi untul de arahide. Se pune budinca într-un vas termorezistent şi se sfărâmă deasupra untul rămas. Se introduce în cuptorul fierbinte şi se coace 35-40 de minute, până când laptele este absorbit de paste, iar suprafaţa se rumeneşte frumos.
- 1 lămâie;
- 1 l lapte;
- 50 g unt;
- 1 linguriţă scorţişoară;
- 100 ml smântână;
- 40 g zahăr;
- 250 g spaghete;
- 50 g fistic decorticat, nesărat;
- 25 g stafide;
- 25 g curmale;
- 1 lingură unt de arahide.
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul. Se spală lămâia şi se şterge. Se dă coaja pe răzătoarea fină. Se toarnă laptele într-o oală mare, alături de 30 g unt, coaja de lămâie şi scorţişoara, apoi se dă în clocot. Se adaugă smântâna şi zahărul, iar în final spaghetele. Se ia oala de pe foc. Se toacă mărunt fisticul, apoi se înglobează în budincă împreună cu fructele şi untul de arahide. Se pune budinca într-un vas termorezistent şi se sfărâmă deasupra untul rămas. Se introduce în cuptorul fierbinte şi se coace 35-40 de minute, până când laptele este absorbit de paste, iar suprafaţa se rumeneşte frumos.
Un comentariu:
Cred ca este delicioasa!
Trimiteți un comentariu