miercuri, 11 noiembrie 2009

Şarlotă cu cafea

Ingrediente:
- 40 g gelatină albă;
- 350 ml lapte;
- 1 lingură cafea solubilă;
- 1 lingură cacao;
- 4 ouă;
- 100 g zahăr pudră;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 400 ml smântână dulce (frişcă lichidă).

Mod de preparare:
Se amestecă laptele cu praful de cacao şi cafeaua solubilă, se dă în clocot, apoi se ia de pe foc. Gelatina se dizolvă în amestecul de lapte, apoi se lasă puţin la răcit. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi se fierbe pe o baie de apă, amestecând continuu, până ce compoziţia devine cremoasă. Se adaugă treptat laptele cu gelatina, se amestecă bine, apoi se lasă la răcit 30 de minute. Se bat bine separat albuşurile şi smântâna, apoi se înglobează treptat în crema de cafea. Se toarnă crema într-o formă, se acoperă şi se lasă la frigider timp de 6 ore.