Ingrediente:
Aluatul:
- 300 g făină;
- 2 gălbenuşuri;
- 125 g unt;
- 1-2 linguri apă rece;
- scorţişoară, nucşoară, coajă de lămâie rasă.
Umplutura:
- 5 mere potrivite;
- scorţişoară, nucşoară;
- 2 linguri pesmet;
- 2 linguri zahăr brun.
Bezea:
- 3 albuşuri;
- 150 g zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se prepară coca pentru tartă, amestecând toate ingredientele. Se formează o minge care se înfăşoară în folie şi se pune la rece 2 ore. Merele se taie felii subţiri şi se amestecă cu celelalte ingrediente. Pentru bezea se bat albuşurile cu zahărul pudră. După ce aluatul a stat 2 ore la rece se întinde pe forma de tartă şi se înţeapă cu o furculiţă, se introduce la cuptor aproximativ 10 minute. Se scoate aluatul şi se aşază merele introducându-l încă 15 minute la cuptor. După cele 15 minute se scoate şi se aşază compoziţia de bezea. Tarta se mai coace la cuptor până se rumeneşte puţin.
Buna, te invitam la superconcurs pe bucataras: premul 1 - cintar de bucatarie Tefal, premiul 2 - trusa unghii Panasonic, premiul 3 - storcator citrice Philips!
RăspundețiȘtergere