Pentru 2 foi:
- 6 ouă;
- 200 g zahăr;
- 200 g făină;
- 2 linguri ulei;
- 2 linguri apă.
Crema: - 500 g brânză mascarpone;
- 150 g zahăr pudră;
- 500 ml smântână dulce (frişcă);
- coaja şi zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
Albuşul se bate spumă cu puţină sare adăugându-se zahărul, gălbenuşurile, uleiul şi apa. După aceea se pune făina amestecându-se lejer. Pe coli de hârtie pentru copt se întinde foaia şi se introduce la cuptor la o temperatură moderată. Pentru cremă se bate bine smântâna şi se amestecă cu brânza mascarpone şi restul ingredientelor.
- 200 g făină;
- 2 linguri ulei;
- 2 linguri apă.
Crema: - 500 g brânză mascarpone;
- 150 g zahăr pudră;
- 500 ml smântână dulce (frişcă);
- coaja şi zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
Albuşul se bate spumă cu puţină sare adăugându-se zahărul, gălbenuşurile, uleiul şi apa. După aceea se pune făina amestecându-se lejer. Pe coli de hârtie pentru copt se întinde foaia şi se introduce la cuptor la o temperatură moderată. Pentru cremă se bate bine smântâna şi se amestecă cu brânza mascarpone şi restul ingredientelor.
Foarte delicios si räcoritor. Compliment
RăspundețiȘtergereDelicious!
RăspundețiȘtergereMary, cate oua? As vrea sa fac reteta asta. Asa multa faina? Imi place grozav cum arata si cred ca e foarte buna!
RăspundețiȘtergereAcum am observat ca am uitat sa trec ouale!!! 6 oua Ivona, iar cantitatea de faina este pentru 2 foi(tava normala de aragaz)!Mult succes!
RăspundețiȘtergere