luni, 14 decembrie 2009

Prăjitură cu afine

Ingrediente:
- 700 g afine (borcan);
- 200 g brânză de vaci;
- 2 ouă;
- 6 linguri ulei;
- 150 g zahăr;
- 400 g făină;
- 1 plic praf de copt;
- un praf de sare;
- 2 plicuri zahăr vanilat;
- 1 gălbenuş;
- 2 linguri lapte;
- 1 lingură zahăr candel.

Mod de preparare:
Lăsaţi afinele să se scurgă. Amestecaţi brânza de vaci, ouăle, uleiul şi 100 g de zahăr. Adăugaţi făina, praful de copt şi sarea. Frământaţi coca cu mixerul, apoi întindeţi-o pe o suprafaţă plană şi presăraţi zahărul vanilat. Preîncălziţi cuptorul. Adăugaţi afinele pe toată suprafaţa aluatului şi rulaţi pe lungime. Tăiaţi melcişori de dimensiuni egale şi aşezaţi-i într-o formă unsă cu unt. Amestecaţi gălbenuşul cu laptele şi ungeţi prăjitura, apoi presăraţi deasupra restul de zahăr. Introduceţi forma la cuptor pentru aproximativ 60-70 de minute. Lăsaţi prăjitura să se răcească şi presăraţi zahăr candel.

10 comentarii:

  1. DACA ITI FACE PLACERE , TI-AM OFERIT UN PREMIU LA MINE PE BLOG!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc frumos pentru premiu! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun Fericit si numai bine in Anul care vine!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru munca depusa in acest an! Iti doresc tie si familiei tale un Craciun linistit cu pace in suflet si multa sanatate! Cu drag Cami

    RăspundețiȘtergere
  6. Merry Christmas and Happy New Year! XO
    Nina

    RăspundețiȘtergere
  7. Sarbatori fericite !!!

    Sa va fie casa, casa
    Cu bucate noi pe masa
    Mos Craciun cu sacul plin,
    Drumu'n viata cat mai lin,
    Bogatie cata vreti,
    Sanatate pentru toti,
    Iar la anul care vine
    Sa va fie si mai bine.
    LA MULTI ANI !!

    RăspundețiȘtergere
  8. arata divin.sunt o fana afine asa ca m-ai dat pe spate

    RăspundețiȘtergere