luni, 9 noiembrie 2009

Trandafiri cu brânză

Ingrediente:
- 500 g făină;
- 500 g brânză de vaci;
- 2 ouă;
- 25 g drojdie;
- 150 g zahăr;
- 250 ml lapte;
- 150 g unt;
- 50 g stafide;
- o sticluţă cu esenţă de lămâie;
- 2 linguri cu griş;
- sare;
- coaja rasă de la o lămâie.

Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în laptele dulce, se adaugă 75 g zahăr, sare şi jumătate din esenţa de lămâie. Se topesc 100 g unt şi se adaugă peste drojdia dizolvată. Se toarnă totul peste făină şi se amestecă până când rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să dospească 30 de minute. Brânza se amestecă bine cu restul de zahăr, esenţa de lămâie rămasă şi grişul. Se adaugă coaja de lămâie, ouăle şi stafidele înmuiate. Se amestecă totul până când rezultă o cremă pufoasă. Se întinde o foaie din aluat, se unge cu crema de brânză şi se rulează. Se taie în rondele egale, se aşază una lângă alta într-o tavă unsă cu restul de unt şi se introduce tava în cuptor.

5 comentarii: