Ingrediente:
Pentru blat:
- 150 g ciocolată alimentară;
- 150 g unt moale;
- 150 g zahăr pudră;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 7 ouă;
- 150 g făină;
- 1 plic praf de copt.
Pentru cremă:
- 150 g gem de caise;
- 2 linguri lichior de caise.
Pentru glazură:
- 120 ml apă;
- 150 g ciocolată alimentară.
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata în bucăţi mici şi se topeşte într-o oală, pe baie de apă. Se amestecă şi bate bine untul cu 100 g zahăr pudră şi zahărul vanilat. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se înglobează treptat gălbenuşurile şi ciocolata în amestecul de unt. Albuşurile se bat bine cu zahărul rămas, până se obţine o spumă tare, apoi se aşează peste crema de ciocolată. Se cerne deasupra făina şi totul se amestecă încet cu o paletă de tort. Se unge forma de tort cu unt şi se tapetează cu făină. Se întinde aluatul în aceasta, se introduce în cuptorul fierbinte şi se coace 55-60 de minute. Se scoate tortul şi se lasă la răcit. Se prepară crema din gemul de caise şi lichior şi se întinde peste tort. Pentru glazură: se fierbe apa împreună cu ciocolata, timp de 5 minute, se răceşte un pic şi se întinde peste tort.
Hallo Kitty,
RăspundețiȘtergerefeinä Variantä de Sacher.Compliment
Salutäri Jacob
Eu stiam reteta ca mai putin unt si cu baton de vanilie.
RăspundețiȘtergereDar sunt atatea variante...