Ingrediente:
Aluat:
- 300 g făină;
- 2 gălbenuşuri;
- 125 g unt;
- 1-2 linguri apă rece (facultativ).
Umplutura:
- 100 g stafide;
- 4 ouă;
- 2 linguri coniac;
- 1 portocală;
- 400 g brânză de vaci;
- 75 g zahăr;
- 2-3 linguri zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se prepară coca pentru tartă, amestecând făina cu untul şi gălbenuşurile. Se pune puţină apă rece, dacă e nevoie, se face minge, se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece 2 ore. Se scoate coca de la frigider, se întinde pe fundul şi pe pereţii formei şi se coace 10 minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit. Se stoarce sucul de la portocală. Stafidele se înmoaie în rom. Pentru prepararea umpluturii se freacă brânza cu zahărul, sucul de portocală şi coniacul, se adaugă ouăle unul câte unul şi apoi stafidele stoarse bine. Se aşază crema pe foaia de tartă şi se mai coace 20 de minute. Se presară suprafaţa cu zahăr pudră şi se mai coace 10 minute, să se caramelizeze.